a Excuses brouwerij aan Hindoes over gebruik god Ganesha | Hindustani

Excuses brouwerij aan Hindoes over gebruik god Ganesha

Excuses brouwerij aan Hindoes over gebruik god Ganesha

De Belgische brouwerij The Musketeers is verbaasd over de reactie van de Hindoe gemeenschap in verschillende media over het etiket van hun speciaalbier Jack’s Precious IPA, dat in maart 2016 werd gelanceerd. Op het etiket van de Belgische bierflessen staat een afbeelding van de hindoegod Ganesha en dat schoot in het verkeerde keelgat bij Hindoes.

Het gebruik van hindoegodheden voor commerciële doeleinden is kwetsend voor gelovigen, aldus de Universal Society of Hinduism, die wereldwijd hindoes zegt te vertegenwoordigen. Voorzitter Rajan Zed wil dat de Oost-Vlaamse brouwerij The Musketeers de “zeer ongepaste” afbeelding van haar bier Jack’s Precious IPA verwijdert en eist excuses.

De brouwerij stelt nu in een reactie dat zij bij het creëren van het etiket van Jack’s Precious IPA, qua bierstijl een India Pale Ale, op geen enkele manier de bedoeling had om iemand te kwetsen. In tegendeel: het bier Jacks Precious IPA is een ode aan de Indische olifant Jack, die in 1904 werd geslacht en herleid tot worst nadat de Gentse zoo de deuren moest sluiten. Net daarom koos de brouwerij voor de ganesha als icoon. De brouwerij wil met dit bier in zijn Belgian Legends-lijn deze olifant en de Gentse legende visualiseren.

De brouwerij wil zich excuseren als ze daarmee onbedoeld een gemeenschap kwetst, meldt zij.

Posted on Tuesday, September 13th, 2016 and is filed under Geloof, Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply