a Uitreiking Baithak Gana Badsah Awards in Den Haag | Hindustani

Uitreiking Baithak Gana Badsah Awards in Den Haag

baithak
Op zondag 30 november worden de Baithak Gana Badsah Awards uitgereikt in Den Haag. Maar liefst 65 artiesten/muzikanten worden dan geëerd voor hun bijdrage aan de Surinaams-Hindoestaanse Baithak Gana muziek. Zonder hen hebben wij ook geen Baithak Gana en ook geen culturele identiteit aldus initiatiefnemer Mairan Sewtahal.

Baithak betekent ‘zitting’. Gana betekent ‘zang’. Baithak Badshah betekent Koning/Koningin van de Baithak Gana. Bij de Baithak Gana gaat het oorspronkelijk om het maken van muziek door tenminste 3 personen, die in een kring op de grond zitten. Drie instrumenten spelen hierbij een belangrijke rol: het harmonium, de dholak (trom) en de dandtal (ijzerenstaaf).

“Wij ervaren Baithak Gana als een belangrijk onderdeel van onze cultuur die een enorme bijdrage levert in het kader van cultuur behoud. Het is zeer belangrijk om onze artiesten, jong en oud, te eren met een award voor de door hun geleverde bijdrage. Baithak Gana kent geen strijd maar harmonie, verbroedering en brengt ons allen bij elkaar. Van groter belang is dat Baithak Gana cultureel erfgoed is geworden en op alle culturele feesten/plechtigheden wordt beoefend” aldus Sewtahal.

Zondag 30 november aanvang 18.00u in De Uithof te Den Haag.

Posted on Thursday, November 27th, 2014 and is filed under Cultuur, Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply