a ‘Ode aan de grootste Bollywood zanger’ in Suriname | Hindustani

‘Ode aan de grootste Bollywood zanger’ in Suriname

RAFICOMPIL1Op 3 augustus zal het uit Amsterdam Zuidoost afkomstige ‘A Tribute to Mohammed Rafi’ voor een concert afreizen naar Paramaribo. Na eerdere succesvolle concerten in onder andere de Dr Anton Philipszaal Den Haag en de Meervaart Amsterdam zal ook Suriname kennis maken met dit unieke door de organisatie Breathing geproduceerde concept.

Breathing’s artistiek leider Orville Breeveld laat al 12 jaar een breed Nederlands publiek kennis maken met klassieke niet Westerse muziek tradities. Met eerst A Tribute to Fairouz en Abdel Halim Hafez (Arabisch), A Tribute to Orfeu Negro (Braziliaans, vorig jaar nog te zien in een uitverkocht Concertgebouw) is het nu de tijd voor de Indiase variant, A Tribute to Mohammed Rafi.

Ook in Zuid Amerika is er een grote doelgroep die bekend is met het oeuvre van 30 000 liedjes van de grote Mohammed Rafi die de Bollywood op de kaart heeft gezet. Het bijzondere is dat het ensemble bestaat uit top musici en vocalisten uit alle hoeken van de wereld waaronder Roemenië, Indonesië, Afghanistan, India, Duitsland, Suriname, Nederland, Turkije en de Molukken.

Op 2 en 3 augustus vindt in het openlucht theater van hotel Torarica Suriname het Famous Music Festival plaats. Het festival geproduceerd door Rosita Leeflang verbindt internationale muziek professionals met aanstormend talent uit Suriname. A Tribute to Mohammed Rafi is op 3 augustus de grote afsluiter.

Posted on Friday, July 18th, 2014 and is filed under Cultuur, Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “‘Ode aan de grootste Bollywood zanger’ in Suriname”

 1. Soeresh Roeplal July 24th, 2014, 10:47 am

  Hallo mensen,
  Ik irriteer mij vreselijk als mensen in sociaal media publiceren dat de legendarische zanger Mohd.Rafi 30000 liederen heeft gezongen. Het berust op pure onwaarheid. Mohd.Rafi heeft ongeveer 4.500 liederen gezongen en dit kan ik u bewijzen. Ik ben zelf een muziek liefhebber en een platen verzamelaar van bollywood films.

 2. Kehta Hai Shayeri Sailesh Prahladsingh November 9th, 2014, 2:32 pm

  M.Rafi heeft ook in heel veel andere Indiase dialecten gezongen en ik denk dat u die platen niet in uw collectie hebt, maar die aantallen wel zijn meegerekend.

 3. jangbahadoer December 11th, 2015, 8:18 pm

  mijn naam is roberto Jangbahadoer ik heb zelf 5600 liedjes van momd Rafi dus heeft meer gezongen 0610866147

Leave a Reply