a Nieuwe serie van ‘Zoek de verschillen’ | Hindustani

Nieuwe serie van ‘Zoek de verschillen’

zoekdeverschillen1Vanaf 27 juli zenden de Moslim Omroep, Joodse Omroep en OHM op Nederland 2 in een uniek samenwerkingsverband weer een nieuwe reeks uit van de internationaal bekroonde serie ‘Zoek de verschillen’. Per aflevering vertrekt steeds een andere jongere met een islamitische, joodse of hindoe- achtergrond naar een voor hem of haar onbekende gemeenschap binnen dezelfde ideologie elders in de wereld.

Van tevoren weten ze niet waar ze zullen belanden: dat horen ze pas op Schiphol. Ze draaien een aantal dagen mee in een plaatselijke familie en worden geconfronteerd met een andere cultuur, andere gebruiken en andere denkbeelden binnen het eigen geloof. Dat dit niet altijd even gemakkelijk is, zien we in deze spannende reeks.

Zondag 10 augustus: Engeland (OHM)
Shejanie uit Rotterdam heeft een hindoe-achtergrond. Op Schiphol krijgt ze de boodschap dat ze naar Engeland gaat. Ze weet dan nog niet dat ze bij een Sikh-gezin terecht komt: een heel groot verschil!

Uitzending: zondag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus om 18.30 uur op Ned2

Posted on Thursday, July 10th, 2014 and is filed under Geloof, Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply