a Den Haag gezondste stad in 2020 | Hindustani

Den Haag gezondste stad in 2020

Op zondag 16 februari is de kick off van het plan om Den Haag in 2020 de gezondste stad van Nederland te laten worden. Bij Basic Fit Zuiderpark kunnen geintreseerden kennismaken met boksen, zumba, fitness en spinnen of een workshop gezond koken volgen. En alles onder de vrolijke tonen van Bhaitak Ghana en Hot Chutney.

Aanleiding is de oproep van cardioloog Oemrawsimgh van het Medisch Centrum Haaglanden(MCH) om samen te werken om zo Den Haag in 2020 de gezondste stad van Nederland te maken. Oemrawsingh presenteerde het plan onlangs aan Krachtwijken wethouder Norder tijdens de Haags Lef bijeenkomst van Haagse ondernemers. Daarvoor wil hij de ervaringen van het bekende medisch preventie project Shiva te verbreden naar de rest van de stad. Het project dat 10 jaar geleden zeer succesvol de Surinaams Hindostaanse gemeenschap bewust heeft gemaakt van de verhoogde kans op diabetes, hart en vaatziekten dient volgens Oemrawsingh snel uitgebreid te worden naar andere risico groepen. Haags PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash wil dat sportscholen een belangrijkere rol gaan spelen bij de preventie door de samenwerking aan te gaan met Haagse huisartsen in de Haagse krachtwijken. Een gezondheidsplan voor iedere Hagenaar is dan haalbaar. Vooral in de krachtwijken is de urgentie hoog. De gemiddelde levensduur is korter en de gezondheid van veel bewoners dramatisch slechter dan andere Hagenaars. Dit initiatief is een volgende stap om te komen tot een intensievere samenwerking tussen gemeente, sportscholen en medici in Den Haag.

Toegang gratis. Aanmelden ter plekke of reserveren via aanmelden@haagslef.nl.

Posted on Tuesday, February 11th, 2014 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply