a [FOTO] Start bouw mega tempelcomplex in Den Haag | Hindustani

[FOTO] Start bouw mega tempelcomplex in Den Haag

Honderden gelovigen kwamen gisteren bijeen in de Haagse RAC hallen om de start van de bouw van de eerste tempel op het mega tempelcomplex in Den Haag te vieren. De Sikh gemeenschap zal met de onthulling van de bouwborden van hun Gurdwara als eerste bouwen op het terrein. ASAN (Arya Samadj beweging) en ISCKON (Hare Krishna beweging) hebben ook al een bouwvergunning ingediend op de door hen naast elkaar gelegen aangekochte bouwgronden.

Het is wereldwijd uniek dat er drie nieuwe gebedshuizen van verschillende tempels naast elkaar worden gebouwd. Haags PvdA gemeenteraadslid en kandidaat wethouder Rajesh Ramnewash mocht als initiatiefnemer van het tempelcomplex samen met kinderen de bouwborden onthullen. Het vierkante bouwsel wordt bijna 8,5 meter hoog, 15 meter breed en 26,5 meter lang. De tempel wordt gefinancierd met eigen middelen. Eind november 2014 zal de oplevering plaatsvinden. In de regio Haaglanden wonen de meeste Hindoes van het Europese vastenland, ruim 60.000 en 5.000 Sikhs.

Zondag 16 maart om 15.00 uur zal de Haagse wethouder Marnix Norder de eerste steen leggen. Die is speciaal vervaardigd in India. Er worden dan Sikhs uit heel Europa en belangrijke voorgangers uit Punjab, India, verwacht. De viering zal groots plaatsvinden in de RAC hallen tijden het Colors of Holi festival dezelfde zondag. De internationale pers waaronder de populaire Indiase zender STAR TV zal live verslag doen.

Posted on Monday, February 3rd, 2014 and is filed under Geloof. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply