a Den Haag wordt Europese Tempel City | Hindustani

Den Haag wordt Europese Tempel City

Met de grondoverdracht op woensdag 11 september in Laak voor de bouw van drie tempels voor de Arya Samaj Nederland, Sri Krishna Dhaam en Siri Guru Singh Sbha telt Den Haag binnenkort de meeste tempels op het Europese vastenland.

Het tempelpark in Laak is wereldwijd zelfs uniek omdat drie totaal verschillende stromingen van het hindoeïsme naast elkaar gaan bouwen. Het park om de tempels heen wordt ingericht als meditatiepark. Aan weerszijden van de tempels komen flats met een herkenbare Indiase bouwstijl. De verwachting is dat de eerste paal voor de bouw van de tempels begin 2014 de grond ingaat.

Initiatiefnemer Rajesh Ramnewash is trots op het vertrouwen en doorzettingsvermogen van de betrokken tempelbesturen en de gemeenschap. Toen we het plan drie jaar geleden lanceerden hadden we nog geen weet van de gevolgen van kredietcrisis en dat de banken strenger zouden omgaan met het verstrekken van kredieten. Dankzij het vertrouwen van de gemeenschap kunnen we nu de grond aankopen en doorgaan met de fondsenwerving voor de daadwerkelijke bouw.

Eerder dit jaar kocht Dew Mandir een vrijstaande pand en grond aan de Gaslaan om ook een nieuwbouw tempel te realiseren. En vlak voor de zomervakantie was de heropening van de grootste hindoetempel van Nederland van Sewa Dhaam in Spoorwijk Den Haag.

Ramnewash verwacht in de toekomst nog meer initiatieven. Niet alleen uit de hindoegemeenschap, maar ook de grootste Ghanese kerk van Nederland is op zoek naar een nieuwbouwlocatie. Zoveel verschillende kerken en evenveel gemeenschappen huisvesten past in Den Haag, internationale stad van Recht en Vrede. De ceremoniële overdracht door wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen zal morgen plaatsvinden van 15 tot 16 uur op het Politieke terras in het Haagse stadhuis. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Posted on Tuesday, September 10th, 2013 and is filed under Geloof. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Den Haag wordt Europese Tempel City”

  1. Henny B. September 16th, 2013, 9:31 pm

    Mooi voorbeeld van en voor Hindoes!
    Ondanks alle verschillen toch elkaar ten volle respecteren en naast elkaar het geloof beleven.

  2. Henny B. September 16th, 2013, 9:33 pm

Leave a Reply