a Koninklijke onderscheiding voor dhr.Ronny Bhikharie | Hindustani

Koninklijke onderscheiding voor dhr.Ronny Bhikharie

Ronny Bhikharie is op zondag 21 april 2013 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens een luisterconcert ter ere van de filmster Rajesh Khanna, nam hij de onderscheiding in ontvangst van locoburgemeester van Den Haag dhr. Rabin Baldewsingh. Ronny kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet, toewijding en vele activiteiten op het terrein van de hindoestaanse filmmuziek in Nederland en Suriname in de afgelopen 37 jaar. Ook ondersteunt hij diverse maatschappelijke organisaties.

Ronny Bhikharie bekleedt in Nederland al ruim 20 jaar de functie als bandleider van de muziekgroep Avishkar. Binnen deze formatie is hij de drijvende kracht achter de muziek en het management. Als toetsenist en bandleider heeft hij meer dan tweeduizend concerten en feestelijke gelegenheden verzorgd in Nederland ,Suriname,Belgie en Duitsland.. Vele bekende lokale – en Indiase artiesten hebben samen met hem gemusiceerd.

Als muzikaal leider wist meneer Bhikharie zang- en muziektalenten te stimuleren, bij te schaven en te enthousiasmeren.
Meneer Bhikharie is de eerste Surinaamse-Hindoestaan , die op het gebied van muziek deze onderscheiding heeft gekregen. Vermeldenswaard : In maart jl. heeft hij i.v.m .de internationale vrouwendag , ook de stadsspeld van de gemeente Rotterdam ontvangen.

Posted on Thursday, April 25th, 2013 and is filed under Cultuur, Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Koninklijke onderscheiding voor dhr.Ronny Bhikharie”

  1. HennyB July 31st, 2013, 7:51 am

    Helemaal verdiend! Mooie waardering van de maatschappij.

Trackbacks

  1. Koninklijke onderscheidingen voor Surinaamse musici Edgar Burgos en Ronny Bhikharie | Obsession Magazine

Leave a Reply