a Hindoestaans Gezondheids Congres op 16 februari | Hindustani

Hindoestaans Gezondheids Congres op 16 februari

Op zondag 16 februari 2013 zal er een gezondheidscongres plaatsvinden, gericht op de Hindoestanen. Bepaalde ziektebeelden komen specifiek vaker voor onder de Hindoestaanse gemeenschap door genetische predispositie en levensstijl. Veel van deze ziekten zijn te voorkomen of mee te leven, mits de consument goed voorbereid is en goed op de hoogte is van waarom een bepaalde ziekte vaker voorkomt en hoezo specifiek bij de hen. Een aantal van deze welvaartsziekten leggen een flink beslag op de mensen, maar ook op de gemeenschap en hun functioneren in het bijzonder.

Daarnaast is er een simpel communicatieprobleem die ten grondslag ligt aan de huidige communicatie, overdracht en uitleg aan de gemeenschap. De massa communicatie bereikt de doelgroep vaak niet en in het geval van de ouderen begrijpt men de gebezigde taal niet altijd even goed. Maar de communicatie wordt eveneens verstuurd via kanalen die niet altijd gebruikt worden door bepaalde etnische groepen. Door een andere manier van communiceren, leven, genieten, informeren, laten informeren en leren, komt de massacommunicatie niet eens aan.

Een aantal prominente artsen en de Erasmus Universiteit zijn van mening dat meer doelgerichte aandacht uiteindelijk niet alleen goedkoper zal zijn, maar ook vele malen effectiever. Gericht op de levensstijl, tradities, leefgewoonten, kunnen artsen en specialisten uit eigen maatschappij op de hoogte brengen met de juiste tone of voice, juiste benadering, juiste culturele benadering en indien nodig in eigen taal. Daarbij kunnen deze specialisten de juiste adviezen met betrekking tot aanpassingen bieden, omdat zij op de hoogte zijn van de huidige manieren en redenen. Ook wordt het verhaal voor de ontvanger geloofwaardiger, omdat het een persoon betreft die zij kennen en vertrouwen uit de maatschappij, een persoon die op de hoogte is van hun achtergrond en wensen, op de hoogte is van de juiste problematiek.

Echter is het informeren van de consument bij lange na niet het enige onderdeel van de oplossing. De arts die in de etnische gemeenschap nog steeds een sociaal maatschappelijke rol vervult naast geneesheer zijn, moet de juiste diagnoses kunnen stellen, de oorzaken kunnen vaststellen en de juiste doelgerichte oplossing bieden. Ook moet de arts kunnen uitleggen hoe een consument cq. patient zijn of haar leven zou moeten invullen op een voedzaam balans. Daarom bieden verschillende farmaceuten op het Hindoestaans GezondheidsCongres een aantal diverse nascholingen aan voor de artsen die een link vormen tussen consument, patient, arts en consument.

Dus de consumenten kunnen zich laten informeren, testen, screenen en kalmeren door de verschillende standhouders op de markt, worden ze op de hoogte gebracht op de meest recente feitjes en mogelijke oplossingen, en kunnen ze ter plekke hun eigen huisarts benaderen met vragen. De arts kan adviezen geven, de link leggen tussen test, screening en persoon, duidelijkere uitleg bieden aan de juiste mensen en zichzelf verrijken met kennis en kunde. Niet geheel onbelangrijk, de artsen kunnen verschillende punten op verschillende vlakken mee naar huis nemen!

Posted on Friday, February 1st, 2013 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply