a Programma over orgaandonatie bij Hindoestanen | Hindustani

Programma over orgaandonatie bij Hindoestanen

Orgaandonatie ligt lastig in de Hindoestaanse gemeenschap, want kan orgaandonatie bijvoorbeeld van invloed zijn op je karma? In de uitzending ‘Namaste Holland’ van zaterdag 19 januari gaat presentator Narsingh Balwantsingh dieper in op orgaandonatie. In dit programma stelt hij vragen bij religieuze tradities en gebruiken en zoekt antwoorden in het hindoeïsme op persoonlijk en praktische dilemma’s.

Narsingh bezoekt Vandana Doekhie, die op haar zeventiende een lever van iemand anders kreeg en zo een dodelijke ziekte overleefde. Ook gaat hij naar zijn tante Gomti Balwantsingh, die na een fataal ongeluk haar zoon verloor en vrijwel direct over zijn organen moest beslissen.

Volgens priester Shankar Upadhyay van Shri Sanatan Dharma kan orgaandonatie je karma negatief beïnvloeden, als je organen bij verkeerde mensen terecht komen. Volgens Hindoewetenschapper Hari Rambaran is dat absolute onzin. Als het al van invloed op je karma is, dan is het positief. Orgaandonatie is namelijk een goede zaak.

Ook Janine van Trierum van de NTS beantwoordt in het programma enkele vragen van betrokkenen.

Kijk zaterdag 19 januari 2013 op Nederland 2 om 11:30 – 12:00 naar Namaste Holland, bij omroep Ohm.

Posted on Thursday, January 17th, 2013 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply