a Milan Festival viert 25e editie in Zuiderpark | Hindustani

Milan Festival viert 25e editie in Zuiderpark

Het grootste Hindoestaanse openluchtfestival van Europa viert zijn vijfentwintigste verjaardag. Op 31 juli, 1 en 2 augustus is het Milan Festival weer te vinden in het Zuiderpark. Met kunst, educatie, sport en exotische markt, en natuurlijk optredens: van GTST tot Bollywood. In de afgelopen jaren hebben maar liefst 80.000 bezoekers uit diverse streken van Nederland het Milan Festival bezocht. De thema’s waaraan dit jaar speciaal aandacht zal worden besteed zijn werkgelegenheid – er is een carrièrebeurs – en gezondheidszorg.

Onder de optredens zitten veel grote namen. Zo speelt Ronald Snijders met zijn Extended Funk Band. Deze meest swingende fluitist van Nederland is ook uitvinder van de Afro-Surinaamse kawinajazz. Ook Panjabi Hit Squad, pioniers van de British Asian Music, treden op met hun mix van urban en Asian.

Een bijzonder optreden is er ook van Alka Yagnik, sinds de late jaren 80 een van de belangrijkste Bollywoodzangeressen in India. Alka, die ook jureert bij het bekende televisieprogramma “Sa Re Ga Ma Pa and Star Voice of India”, geeft speciaal voor het 25-jarig jubileum van Milan Festival een concert samen met Kunal Ganjawala en haar muzikanten uit India.

Posted on Thursday, July 30th, 2009 and is filed under Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply