a Jaarlijkse Ratha Yatra festival in A’dam | Hindustani

Jaarlijkse Ratha Yatra festival in A’dam

In Amsterdam wordt vandaag, zondag 19 juli, het jaarlijkse Ratha Yatra festival weer georganiseerd. Belangrijk onderdeel van het Indiaase evenement is de optocht van de Hare Krishna tempel aan de Van Hilligaertstraat in Oud-Zuid naar de Dam met een met bloemen versierde praalwagen. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5.

De stoet zal om 13.15 uur vanaf de tempel vertrekken en dan via de Ferdinand Bolstraat; Ceintuurbaan; van Woustraat; Frederiksplein; Utrechtsestraat; Rembrandtplein; Reguliersbreestraat en de Munt naar de Dam gaan. Daar wordt de optocht om ongeveer 15.00 uur verwacht. Op de Dam is een podium waar diverse toneelvoorstellingen, traditionele Indiase muziek en toespraken van internationale gasten zullen zijn. Voor elke bezoeker is er een feestmaaltijd.

Ratha betekent ‘kar’ en Yatra betekent ‘reis / tocht’. Dit festival speelt zich dus af rond een tocht met een kar door de stad. Niet zomaar een tocht, maar een parade door de stad waarin Heer Jagannatha (Krishna), Heer Baladeva (Balarama) en Subhadra Maharani (zus van Krishna) een keer per jaar de tempel verlaten om iedereen een kans te geven om Hen te aanschouwen.

Posted on Sunday, July 19th, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply