a Zorg verlenen aan een familielid, vriend of buur? | Hindustani

Zorg verlenen aan een familielid, vriend of buur?

moeder-en-dochter_720_376

Het driejarige zoontje van Sadhena Ghoerahoe heeft cerebrale parese (milde hersenverlamming). Hij heeft intensieve zorg nodig. Zij, maar vooral haar echtgenoot doen daarnaast extra oefeningen met hem, zodat hij later zoveel mogelijk zelfstandig kan zijn en minder afhankelijk is van de zorg van anderen. Zijn vader past o.a. behandelingen uit de Ayurvedische leer toe: deze extra zorg doet de jongen veel goed.

Zij vindt het vanzelfsprekend, wij noemen het mantelzorg
85.000 mantelzorgers in de Gemeente Den Haag staan net als Sadhena elke dag klaar voor hun naasten. Zij zetten zich in voor een familielid, een vriend of buurman. Als mantelzorger help je bijvoorbeeld met het huishouden, de administratie, de boodschappen en bied je emotionele steun. Mantelzorger word je niet, het overkomt je. De Gemeente Den Haag wil Sadhena graag het gevoel geven dat zij er niet alleen voor staat. Dit doet de Gemeente door mantelzorgers als Sadhena op verschillende manieren bij te staan.

Parkeervergunning voor mantelzorgers
Er bestaat een parkeervergunning voor mantelzorgers. Hij kost € 36,00 per jaar en je krijgt meer parkeeruren dan bij een bezoekersvergunning. Vraag hem aan via deze website.

Een cadeautje voor mantelzorgers
Mantelzorgers doen belangrijk werk en de gemeente Den Haag waardeert dit. Daarom heeft de gemeente een speciale webwinkel ingericht. Mantelzorgers kunnen daar een cadeau uitkiezen. Jaarlijks ontvangen mantelzorgers 100 credits om vrij te besteden aan leuke uitjes of waardebonnen. Je kunt kiezen voor de bioscoop of een dagje naar Madurodam met het hele gezin. Er zijn ook bonnen voor een Ritualspakket of een 3-gangendiner. De credits zijn tot 31 december 2016 in te wisselen. Ga dus snel naar www.denhaagmantelzorg.nl en registreer je als mantelzorger. Je hebt ’t verdiend!

Herken jij vrienden of familie in bovenstaand verhaal? Deel dit bericht met hen, zodat ook zij een cadeau kunnen uitzoeken!

Gratis applicaties voor mantelzorgers
De apps Fello en Nettie zijn handige apps om je mantelzorg te delen. Je kunt met andere mantelzorgers afspreken wie wanneer op bezoek komt en de taken verdelen.

vader-en-zoon_720_376

Posted on Wednesday, October 19th, 2016 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply