a Hoogste punt Sikh-tempel in Den Haag bereikt | Hindustani

Hoogste punt Sikh-tempel in Den Haag bereikt

hoogstepunt
De bouw van de Sikh-tempel in Den Haag heeft vrijdag bouwtechnisch het hoogste punt bereikt. De nieuwbouw in Laakhaven is de eerste zogenoemde Gurdwara in de Benelux meldt Omroep West. Het nieuwe gebedshuis komt er traditioneel uit te zien, met torens en koepels.

De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een tempelcomplex waar het Haagse PvdA raadslid Rajesh Ramnewash vier jaar geleden het initiatief voor heeft genomen. De andere stromingen die gaan bouwen zijn Arya Samadj en de Hare Krishna beweging te midden van een meditatie park. De Senatan Dharm nieuwbouw tempel van Dew mandir zal de bouw binnenkort starten op een andere locatie in de stad aan de Gaslaan.

Het echte hoogste punt van de Sikh-tempel laat nog even op zich wachten, want de koepels zijn in India gemaakt en nog niet gearriveerd. Geestelijk leider Bhajan Singh zegt daarover tegen de omroep: ‘De vijf koepels zijn nog onderweg, maar dan is het een echte Gurdwara; goed te zien, 16 meter hoog.’

hoogste2

Posted on Sunday, November 9th, 2014 and is filed under Geloof. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply