a Start bouw mandircomplex Den Haag | Hindustani

Start bouw mandircomplex Den Haag

mandirs2014
Deze week is de bouw gestart van het nieuwbouw tempelcomplex Laakhaven in Den Haag. Initiatiefnemer, PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash, was als eregast aanwezig bij het slaan van de tientallen heipalen. Drie tempels van drie verschillende stromingen worden naast elkaar gebouwd.

Een wereldwijd uniek project waarbij ASAN (liberale hindoestroming Arya Samadj), Shri Guru Singh Sabha ( Sikhs) en hare Krishna beweging Isckon nauw samenwerken om drie nieuwe gebouwen naast elkaar te realiseren. Rondom de mandirs komt een ‘stilte’ park en twee woontorens. De grond was al eerder gekocht van de gemeente. De casco oplevering van de Sikh tempel of te wel Gurdhwara is al op 31 oktober 2014. Daarna zal de gemeenschap het gebouw zelf afronden met eigen vakmensen die zich vrijwillig inzetten.

Het streven is dat de bouw van de andere twee tempels na de bouwvakantie te starten. Eerder dit jaar is Dew Mandir (van de orthodoxe hindoe senatan dharm stroming) onder leiding van de bekende pandit Djwalapersad ook gestart met de nieuwbouw van hun mandir in het Regentessekwartier te Den Haag. Raadslid Ramnewash is trots op de inzet van de gemeenschap omdat zij het zelf financieren en uitvoeren.

mandirs2

Posted on Tuesday, July 22nd, 2014 and is filed under Geloof. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply