a Eerste steen tempelcomplex Laakhaven! | Hindustani

Eerste steen tempelcomplex Laakhaven!

holiOp zondag 16 maart a.s. wordt om 13.00 uur de eerste steen gelegd voor de bouw van het grootste Tempelcomplex van het Europese vasteland. Hiermee is de bouw van het unieke tempelcomplex in Laakhaven, een icoon voor Den Haag, een feit! In het Haagse Laakhavengebied zullen drie gebedshuizen naast elkaar worden gebouwd. Het unieke tempelpark ligt tussen de Waldorpstraat en de 1e van der Kunststraat, wat nu braakliggend terrein is.

Met het leggen van de eerste steen wordt de start bouwgemarkeerd van de ‘gurudwara’, de tempel voor de Sikh gemeenschap in Den Haag. De tempel wordt volledig gerealiseerd en gefinancierd met eigen middelen vanuit de Sikh gemeenschap. Eind november moet de bouw van de ‘gurudwara’ gereed zijn. Het leggen van de eerste steen heeft een sterk symbolische waarde voor de Sikh gemeenschap. Nergens in Europa is tot dusver een nieuwbouw tempel voor deze gemeenschap gerealiseerd.

Marnix Norder, wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie zal de handeling verrichten. “Den Haag heeft de grootste Hindoegemeenschap van het Europese vasteland. Het realiseren van een dergelijk tempelcomplex zie ik als een aanwinst voor onze stad.” aldusRajesh Ramnewash, gemeenteraadslid PvdA Den Haag.

Aansluitend zal, mede in het kader van het aankomende Holi feest, een indoor festival plaatsvinden. Het festival vindt plaats in de RAC hallen, gelegen tegenover het te realiseren tempelcomplex. Het festival bestaat uit een uitgebreid, multicultureel podiumprogramma, een foodcourt en diverse informatieve marktkramen. Uiteraard is het festival vrij toegankelijk voor alle Hagenaars.

holi

Posted on Saturday, March 15th, 2014 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply