a Boek, CD en film voor minister vanwege 140 jaar Hindoestaanse Immigratie (FOTO’S) | Hindustani

Boek, CD en film voor minister vanwege 140 jaar Hindoestaanse Immigratie (FOTO’S)

De Surinaamse minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft begin deze week een CD, boek en film in het kader van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie in ontvangst genomen. De zanger Ruben Jitan (l) heeft de bewindsman het eerste exemplaar van een cd getiteld ‘Bahadoeron” of tewel “Helden”’ overhandigd. In de eerste van vier nummers op de schijf bezingt de artiest het drama van Marienburg, waarbij contractarbeiders in een massamoord door militairen werden omgebracht:

Ramesh Malahe (m) heeft een exemplaar van zijn boekwerk Ambrish (Het Oneindige) de aan minister aangeboden. Dit boek is een verzameling artikelen, die de schrijver de afgelopen periode heeft geschreven en die bij verschillende media in Nederland en Suriname zijn gepubliceerd. Vanwege zijn maatschappelijke engagement en betrokkenheid heeft hij niet passief aan het publieke debat willen deelnemen. Door middel van zijn publicaties heeft hij een bijdrage willen leveren aan de vorming van een democratisch bewijstzijn:

Ook acteur en Filmmaker Nizaam Ozir(r) heeft maandag een dvd van zijn film “Time will tell” aangeboden aan Moestadja. Ozir gaf aan, dat de film heel goed is ontvangen in de samenleving. Hij spreekt zelf van een van de beste Surinaamse films ooit gemaakt. Hij doelt daarmee op maatschappelijke issues die in de film zijn opgenomen. De filmmaker heeft aan de minister gevraagd hij zijn invloed zodanig kan aanwenden dat er vanuit de regering contacten gelegd kunnen worden met Bollywood in India, en ander met betrekking tot uitwisseling en overdracht van kennis en ervaring. Foto’s: www.waterkant.net.

Posted on Thursday, May 16th, 2013 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply