a ‘Meer vrouwen in besturen’ | Hindustani

‘Meer vrouwen in besturen’

PvdA kamerlid Tanja Jadnansing en het haags gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash hebben bij de viering van internationale vrouwendag afgelopen weekend gepleit dat vrouwen evenredig vertegenwoordigd zijn in besturen van scholen, ziekenhuizen en andere publieke organisaties. De bekende Surinaamse advocate Kaushilya Budhu Lall is voor hen het voorbeeld van een bestuurstalent. Zij bekleed hoge bestuursfuncties bij oa Kamer van Koophandel, werkgeversorganisatie VNO -NCW en is onlangs toegtreden als lid van de raad van toezicht van Extra; de grootste welzijnsorganisatie van Nederland.

Ramnewash pleit ervoor dat publieke organisaties die niet een divers samengesteld bestuur hebben worden gekort op hun subsidie. De huidige economische (banken)crisis is volgens hem te wijten aan mannen die erg op elkaar lijken in gedrag en elkaar kennen uit het old boys netwerk. Het is tijd dat we beseffen dat in soort bestuursculturen mannen elkaar niet corrigeren en meer risico’s nemen. Meer vrouwen, jongeren en migranten in besturen waar beslissingen worden genomen zorgen voor een gezonde mix .

De viering was groots georganiseerd en druk bezocht in het Haags vrouwencentrum waar de Surinaamse Lucia Baboelal voorzitter van is. Zij riep op tot internationale solidariteit. In Nedeland en Suriname zijn we op de goede weg als het gaat om gelijke rechten, maar in sommige landen lopen vrouwen gevaar voor eigen leven als ze willen deelnemen aan elemataire zaken zoals scholing, aldus Baboelal. De viering van de vrouwendag gaat de hele maand door. Zaterdag as is in de Arya Samamdj Mandir(ASAN) een grote bijeenkomst om de achtergestelde emancipatie van Surinaams Hindoestaanse vrouwen bespreekbaar te maken.

Posted on Wednesday, March 13th, 2013 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply