a Dansvoorstelling An Indian Swan in Amsterdam | Hindustani

Dansvoorstelling An Indian Swan in Amsterdam

De Satish Dance Company presenteert op 7 december in het Muiderpoorttheater in Amsterdam An Indian Swan in Amsterdam. In deze exotisch romantische dansvoorstelling, gebaseerd op Het Zwanenmeer van Tsjaikovski, nemen tien getalenteerde dansers het publiek mee in het verhaal van Prince, een jonge in Amsterdam studerende student.

Het is 1877 en Prince is tot over zijn oren verliefd op een Indiase medestudente. In zijn fantasie maakt hij haar het hof in de gedaante van een zwaan. Tot zijn wanhoop wordt hij door zijn stiefmoeder gekoppeld aan de dochter van een rijke man. Hij wil zijn stiefmoeder niet teleurstellen en gaat akkoord met haar keuze maar als hij in de Amsterdamse grachten zwanen voorbij ziet zwemmen dwalen zijn gedachten weer af naar zijn Indiase zwaan.

Voor deze voorstelling maakte Satishkoemar Myre-Makhan choreografieën op Europese en Indiase muziek en worden er zowel klassieke als moderne Indiase dansen vertoond. Het gezelschap bestaat uit tien dansers die zijn getraind in de Indiase Bharata Natyam dansstijl. Een stijl die zich kenmerkt door de combinatie van kracht en elegantie. Satishkoemar gebruikt deze vorm als ook basis voor de moderne stukken. Zo maakt het publiek kennis met de diverse vormen die Indiase dans vandaag de dag kan aannemen.

Satishkoemar Myre-Makhan is een Amsterdamse choreograaf die in grote theaters zoals het Tropentheater en Korzo zijn werk liet zien. Hij heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een veelzijdig choreograaf van zowel moderne als klassieke Indiase dans.

An Indian Swan in Amsterdam is opgenomen in het maandelijkse dubbelprogramma TANDEM-dans waarin beginnende theatermakers binnen de reguliere programmering van het Pleintheater en het Muiderpoorttheater een eigen plek en gezicht krijgen. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met de choreografen. An Indian Swan in Amsterdam 7 december 2012, aanvang 20.30 uur. Muiderpoorttheater, Amsterdam. Toegangsprijs € 11. Reserveren (020) 668 13 13. www.muiderpoorttheater.nl

Posted on Wednesday, November 14th, 2012 and is filed under Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply