a Het Residentie Orkest speelt ‘The seasons of India’ | Hindustani

Het Residentie Orkest speelt ‘The seasons of India’

Vlak voor Divali, het Hindoestaanse feest van het licht, zet het Residentie Orkest Indiase muziek op de lessenaars. Solist tijdens deze avond op zaterdag 10 november is Kala Ramnath. Deze Indiase violiste soleert in haar eigen Vioolconcert. Ramnath zal haar Vioolconcert vooraf toelichten in een inleiding, die ook te bezoeken is door concertbezoekers.

Ramnath groeide op in een uitzonderlijk muzikale familie. Vanaf haar derde kreeg ze vioolles van haar grootvader. Ze ontwikkelde zich tot de absolute top onder de huidige generatie violisten in India. Ze wordt geroemd om haar zeer verfijnde emotionele spelkwaliteit, haar muziek verleidt de luisteraar .

Een andere grootheid uit India is Ravi Shankar, musicus en componist van Indiase klassieke ragamuziek. In 2010 combineerde hij voor het eerst Westerse en Indiase muziek in zijn buitengewoon energieke Symfonie. Het Residentie Orkest speelt deze symfonie tijdens The seasons of India.

The Seasons of India: Concert voor Indiase viool en Orkest
Schönbergzaal Koninklijk Conservatorium, Den Haag
zaterdag 10 november 2012 – 20:15 uur

Posted on Tuesday, October 23rd, 2012 and is filed under Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply