a Traditionele Zuid- Indiase tempeldans voorstelling | Hindustani

Traditionele Zuid- Indiase tempeldans voorstelling

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2012 vindt de Arangetram dansvoorstelling van Poernima Gobardhan olv docent Jolanda Boejharet plaats in het Culturalis theater te Den Haag. Poernima Gobardhan richtte haar dansschool Pretima Ke Dewashrie als vijftien jarige op in 2005. Vervolgens boekte zij met haar dansschool veel succes en was zij te zien in de tv-programma’s So you think you can dance, Hollands Got Talent en De Wereld draait door.

Na het afronden van een dansopleiding Moderne Indiase dans te Mumbai, is de volgende mijlpaal in de danscarrière van Poernima Gobardhan haar Arangetram olv docent Jolanda Boejharet. De voorstelling wordt begeleid door carnatische muzikanten afkomstig uit India en Engeland.

De voorstelling Arangetram verteld het verhaal van het onstaan van de vijfde Veda, het onstaan van theater, de Indiase geschiedenis, kort gezegd verteld de voorstelling dus het verhaal van Bharata Natyam. De Indiase geleerde leren alles over Bharata Natyam van de filosoof Bharata. Kom naar de voorstelling en volg de Indiase geleerde op hun weg naar eeuwige kennis.

Posted on Thursday, October 18th, 2012 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply