a Hindoegemeenschap viert Holi | Hindustani

Hindoegemeenschap viert Holi

Hindoes over de hele wereld vieren donderdag Holi. De OHM besteedt op Nederland 2 en Spirit 24 aandacht aan dit lente- en nieuwjaarsfeest. Holi staat voor een nieuw begin, maar ook voor gelijkheid en veelzijdigheid. Het is geen zuiver godsdienstig feest. Holi heeft meer een sociaal-cultureel en folkloristisch karakter.

Gelijkheid
Alle hindoes, zonder onderscheid van rangen en standen, vieren gezamenlijk het holifeest door zingend en musicerend elkaar te besprenkelen met kleur- en geurstoffen. Maar ook niet-hindoes staan op deze dag stil bij diversiteit en gelijkheid van alle mensen.

Speciale uitzending
OHM volgt in een speciale uitzending dj Kuyken. Voor hem is het iedere dag Holi, want hij brengt met zijn muziek mensen samen. Lakshmi Merhai in schoonheidsspecialiste in Nederland. Zij denkt bij Holi vooral aan vernieuwing in de natuur en het leven. Ook zie je hoe Holi in Suriname wordt gevierd. De special wordt afgesloten met een verslag van het jaarlijkse Holi Hangama Festival in Den Haag.

Het digitale themakanaal Spirit24 en Ohmnet.nl besteden na de uitzending op Nederland 2 extra aandacht aan Holi.

Extra uitzending donderdag 8 maart om 19.55 uur, Nederland 2,
herhaling zaterdag 10 maart 11.30-12.00 uur, Nederland 2
Holi Special op digitale themakanaal Spirit24 en www.ohmnet.nl 19.55 uur – 21.50 uur

Posted on Thursday, March 8th, 2012 and is filed under Geloof. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Hindoegemeenschap viert Holi”

  1. Jako March 9th, 2012, 11:52 am

    Geheel waardeloos programma! Ik hoop dat OHM met veel betere programma’s zal komen.

Leave a Reply