a Muziekvirtuoos Suky Akkal overleden | Hindustani

Muziekvirtuoos Suky Akkal overleden

Afgelopen zaterdag is Soekhram ‘Suky’ Akkal op 76-jarige leeftijd overleden. ‘Suky’, zoals hij bij iedereen bekend was, begon zijn lange muziekcarrière in de jaren ’50 en was een muzikale autoriteit in Suriname. Hij verrijkte Indiase muziek met Surinaamse en Caribische elementen. Zo heeft hij voor grote vernieuwing gezorgd in de Surinaamse muziek.

Suky Akkal hield zielsveel van Suriname en haar volk. Hij was een bruggenbouwer met kritische maatschappelijke opvattingen en een uitgesproken mening, die etnisch overstijgend in het leven stond. Hij verwachtte geen eer voor zijn werk, omdat hij dat als zijn burgerplicht beschouwde.

In het binnenland van Suriname heeft hij recentelijk enkele radio en televisie projecten opgezet. Hij droomde erover om met zijn familie Phoelsingh en Roy Ristie een nationale Multi-etnische omroep in Suriname te stichten. Zover is het niet gekomen, want afgelopen zaterdag 6 februari stierf hij, toch te vroeg, op de gezegende leeftijd van 76 jaar.

Posted on Wednesday, February 10th, 2010 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Muziekvirtuoos Suky Akkal overleden”

  1. Roy May 9th, 2010, 9:42 pm

    Dat is jammer..!Zijn ziel ruste in vrede.Met uw muziek bracht je velen plezier!! u was een KENNER!!!

  2. sita July 31st, 2010, 6:43 pm

    Ik ken Suky Akkal van toen ik nog heel jong was. Met de komst naar Ned. zijn z’n liedjes in een vergeethoek geraakt. Wel heb ik heel mooie oude liedjes van. Werd vroeger afgespeeld op verjaardag patijtjes. Ik wens zijn familie alsnog heel veel sterkte toe.

  3. NITA May 21st, 2011, 8:23 pm

    HEEL VEEL STERKTE VOOR DE FAMILIE HEB SUKY AKKAL ALS MIJN ADJA GEKENT,LAAST ZAG IK HEM OP EVERT VERJAARDAG IN SUR

Leave a Reply