a Sessie over Indiase kunst: ‘De ghazal ontsluierd’ | Hindustani

Sessie over Indiase kunst: ‘De ghazal ontsluierd’

Het Sarnami huis organiseert op 31 januari de eerste sessie van haar themabijeenkomsten met als titel ‘De kunst van Indiase kunst: wat is er zo mooi aan Indiase kunst?’. Deze sessie draagt als titel ‘De ghazal ontsluierd’. Er is een inleiding van Roy Ramdharie in muzikale interactie met Raj Mohan (zang) en zijn begeleiders Suresh Sardjoe (tabla) en Remon Bhagwandin (gitaar).

Roy Ramdharie houdt een presentatie met beelden, YouTube-filmpjes en teksten over de ghazal. De zaal kijkt en leest mee met Roy en luistert naar ghazals vertolkt door de bekende musicus en dichter Raj Mohan en zijn begeleiders Suresh Sardjoe en Remon Bhagwandin.

De ghazal, Indiase en Perzische gezongen poëzie die vaak gaat over onbeantwoorde liefde, heeft een stamboom met wereldwijde vertakkingen. Eeuwen geleden, migreerde het genre van Perzië naar het Indiase subcontinent alwaar het een populair genre werd onder de 14e eeuwse elite en de generaties van dichters die volgden.

Sarnamihuis, Den Haag. Aanvang 14.00 uur. Entree 4 euro. Gaarne aanmelden bij info@sarnamihuis.nl.

Posted on Tuesday, January 19th, 2010 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply