a Herinneringen uit de Immigratietijd | Hindustani

Herinneringen uit de Immigratietijd

Het Sarnámihuis organiseert i.s.m. Amrit Consultancy een serie bijeenkomsten in het kader van de orale geschiedenis van de Nederlands-Surinaamse Hindoestanen met als titel ‘Herinneringen uit de Immigratietijd’. De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondag 1 November, Sarnamihuis, Den Haag. Aanvang 14.00. Entree 2 euro. Gaarne aanmelden bij info@sarnamihuis.nl.

De andere bijeenkomsten worden georganiseerd op de volgende dagen:

8 November Brouwersgracht 2, Den Haag. Aanvang 14.00
Verloren tradities
Welke tradities hadden onze voorouders behouden Welke bestaan niet meer, maar werden vroeger nog in stand gehouden?

15 november Brouwersgracht 2, Den Haag. Aanvang 14.00
Het einde van het contract
Hoe was de situatie van onze voorouders in de eerste jaren na de beëindiging van het contract Welke obstakels kwamen ze tegen in hun nieuw leven en hoe zijn ze hiermee omgegaan Wat hebben uw voorouders u hierover verteld Welke verhalen zijn bij u bekend.

29 november , Brouwersgracht 2 in Den Haag. Aanvang 14.00
De opstand van Marienburg in 1902
De opstand van Marienburg in 1902 was een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van contractarbeid in Suriname. In deze bijeenkomst worden de bronnen behandeld van deze geschiedenis van de opstand. Komt u zelf uit Marienburg en heeft u verhalen gehoord over de opstand van familie en vrienden, breng dan uw verhaal mee.

6 december 2009, Brouwersgracht 2, Den Haag. Aanvang 14.00
Terug naar Uttar Pradesh
Van ruim 34.000 immigranten keerde eenderde terug. Sommigen zijn opnieuw geëmigreerd vanuit India naar Suriname. Wie kent in zijn -haar familie mensen die teruggekeerd zijn en misschien nog contact hebben onderhouden met Suriname. Welke verhalen zitten achter deze zoektochten.

Voor info kijk op www.sarnamihuis.nl of www.amcon.nl

Posted on Tuesday, October 27th, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply