a Foto’s Divali viering in Suriname | Hindustani

Foto’s Divali viering in Suriname

Dit weekend vierden Hindoes over de hele wereld het Divali feest. In Suriname waren er op vrijdag al activiteiten in het kader van dit drie dagen durende feest. Zo waren er optochten die op verscheidene plekken in Paramaribo vertrokken, met het Onafhankelijkheidsplein als eind bestemming. Daar vond de nationale en openbare viering van Divali plaats.

Op het plein stond een hele grote ‘diya’, een grote versie van de olielampjes die symbool zijn voor dit ‘lichtjesfeest’. Deze nationale diya werd aangestoken door Monseigneur Wilhelmus de Bekker van het RK bisdom Paramaribo. Dit symboliseert de eenheid in verscheidenheid die de Surinaamse samenleving met zich meebrengt.

rkbisschop

IMG_6873

IMG_6886

Anders dan het Holi Phagwa feest is Divali in Suriname geen nationale feestdag. Gegeven het aantal Hindoes dat in Suriname woont (circa 20% van de bevolking) zijn veel Hindoes voorstander van het opnemen van Divali als extra nationale feestdag.

IMG_6803

IMG_6797

IMG_6801

Posted on Sunday, October 18th, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply