a Gandhi Memorial Day | Hindustani

Gandhi Memorial Day

In het kader van de ‘Dag van Geweldloosheid’ en de geboortedag van Mahatma Gandhi zal op 11 oktober de ‘Gandhi Memorial Day’ worden georganiseerd om aandacht te schenken aan het gedachtegoed van Gandhi door op een maatschappelijk betrokken en artistieke wijze zijn visie weer te geven op geweldloosheid.

Dit evenement wordt georganiseerd door het ‘Sarnami Instituut Nederland’ en ‘Hum Hai Hindustani’. De achterliggende gedachte bij dit evenement is het volgende: Op 2 oktober is de geboortedag van de legendarische vredesfiguur Mahatma Gandhi. Deze staat vandaag de dag nog steeds symbool voor geweldloosheid en heeft getoond wat de kracht van pacifisme kan zijn. Met een nationale campagne van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid wist Gandhi India te leiden naar de onafhankelijkheid.

In een wereld waarin spanningen tussen gemeenschappen en naties steeds vaker in geweld ontaarden, is het gedachtegoed van Gandhi een kostbare boodschap die uitgedragen moet worden.

Tevens is door de Verenigde Naties 2 oktober ook uitgeroepen tot “Dag van de Geweldloosheid”. De VN heeft hierbij alle lidstaten opgeroepen om deze dag op gepaste wijze te herdenken en de boodschap van geweldloosheid uit te dragen. Een nevendoel van het evenement is om geweldloosheid en tolerantie als levenshouding onder de aandacht te brengen van ook jongeren.

In touch with Peace: Gandhi Memorial Day
DATUM: zondag 11 oktober 2009
TIJD: 15.00 – 18.00 uur
PLAATS: Hotel van der Valk/Bijhorst, Zijdeweg 2 Wassenaar

Posted on Friday, September 25th, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply