a Schouwburg: In de Sporen van India | Hindustani

Schouwburg: In de Sporen van India

De Koninklijke Schouwburg Den Haag neemt u in drie kleurrijke dagen (18, 19 en 20 september) mee op een verkenningstocht door het spirituele en culturele erfgoed van India via theater, dans, muziek, beeldende kunst, cabaret en letteren. Overdag en ’s avonds is er een bruisend programma, omlijst door lezingen, workshops, een debat, afterparty’s en Indiase hapjes.

Speciaal uit India komen een theatergroep en twee muziek- en dansgroepen. Ranga Theatre brengt ‘Karna, de edelmoedige strijder’, een verhaal uit het beroemde epos de Mahabharata, met Engelstalige boventiteling. Monalisa Ghosh danst de klassieke stijl Odissi, begeleid door livemuziek. De groep Surangama presenteert de sprankelende folklore uit Bihar in een eigentijdse, theatrale setting. Voor Ranga en Surangama betekent dit hun Europese première. Beide groepen geven tijdens het festival ook een workshop.

Daarnaast brengen vele artiesten de ontwikkelingen in Nederland voor het voetlicht: van de traditionele kunsten tot moderne en cross-overs, van bharata natyamdans en de Bhagavad Gita tot dhrupad, rap en qawwali. In een uitgebreid dansprogramma op zaterdagavond is de top van de Nederlandse Indiase dans te zien. Surangama brengt op zaterdagmiddag een dubbelprogramma met Raj Mohan’s Vistar, en op zondagavond met drie baithak ganagroepen. Anil Ramdas wordt geïnterviewd door Joris Luyendijk, er zijn workshops Bollywooddans en in het literair programma dragen vijf poëten en drie prozaschijvers voor uit eigen werk. In het hele gebouw en in een bus op het plein zijn exposities te zien van schilderwerk en affiches.

India is aanwezig in de hele Schouwburg op 18, 19 en 20 september. Er zijn dag- en avondkaarten te koop, en een passe partout voor het hele festival.

Posted on Wednesday, August 26th, 2009 and is filed under Entertainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply