a Martin Sitalsing eerste allochtone korpschef | Hindustani

Martin Sitalsing eerste allochtone korpschef

De politie in Twente krijgt de eerste allochtone korpschef van Nederland. Het gaat om de in Suriname geboren Hindoestaan Martin Sitalsing. Hij is uit de bus gekomen als beste kandidaat voor deze post. Martin Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland en daarvoor was hij wijkteamchef in Amsterdam.

Hij zat al jaren in de wachtkamer voor een promotie naar leider van een eigen korps. Twee jaar geleden werd hij voor het eerst gepolst. Sitalsing zette gisteravond zijn handtekening onder de benoeming meldt De Volkskrant. Maandag wordt hij voorgesteld aan de burgemeesters in de Twentse regio.

Sitalsing is zelf geen hindoe schrijft de Twentse krant Tubantia. Zijn grootouders stapten over van de Indiase hindoecultuur op het christendom. Zijn moeder ging voor in de moslimtraditie en las voor uit de koran.

Posted on Friday, June 26th, 2009 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply