a Meer zelfmoordpogingen bij Hindoestaanse meisjes | Hindustani

Meer zelfmoordpogingen bij Hindoestaanse meisjes

Zelfmoordpogingen komen meer voor bij Surinaams-Hindoestaanse meisjes dan bij Nederlandse meiden. Dat blijkt uit onderzoek van sociologe Diana van Bergen schrijft Het Parool. Van Bergen ontdekte dat bijna een op de vijf Surinaams-Hindoestaanse meisjes ooit een zelfmoordpoging had gedaan. Op 25 juni promoveert zij op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

Voor haar onderzoek werden ongeveer vijfduizend middelbare scholieren uit Rotterdam onder de loep genomen. Om achter de redenen te komen waarom de meisjes zelfmoord wilden plegen, interviewde Van Bergen vijftig vrouwen die een zelfmoordpoging hadden overleefd. In de levensverhalen van de migrantenvrouwen bleek vooral de strijd met de familie over belangrijke keuzen in hun leven centraal te staan.

Bij de Nederlandse meisjes was er vaak juist sprake van verwaarlozing door de familie schrijft de krant.

Posted on Monday, June 22nd, 2009 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply