a Masterclasses Indiase dans van Rama Vaidyanathan | Hindustani

Masterclasses Indiase dans van Rama Vaidyanathan

In de avonden van 25 tot en met 28 mei organiseert Culturalis een masterclasstraject onder leiding van Bharata Natyam danseres Rama Vaidyanathan. Dansers leren in Theater aan het Spui verschillende technieken van de wereldberoemde artieste die speciaal voor Culturalis Indian Dance 2009 naar Nederland komt.

Ook werken zij tijdens de masterclasses naar een presentatie toe; deze wordt getoond tijdens het festivalweekend van Culturalis Indian Dance 2009 op 29, 30 en 31 mei in Theater aan het Spui.

Diverse Zuid-Indiase muzikanten, onder leiding van fluitist GS Rajan, begeleiden de dansers tijdens de masterclasses. Deelname is alleen bestemd voor dansers die de Arangetram afgelegd hebben.
De Arangetram is een ‘examen’ dat Bharata Natyam beoefenaars aan het einde van de leerweg dienen af te leggen. De muzikanten verzorgen in de middag ook losse muzikale beginnerworkshops en masterclasses voor gevorderden als Mridangam (percussie), Carnatic Classical Vocal (zang) en Nattuvangam (dansritmiek). Ook is er een bijzondere wereldmuziekmasterclass onder leiding van fluitist GS Rajan, toegankelijk voor muzikanten uit alle windstreken.

Masterclasstraject Bharata Natyam, Zuid-Indiase tempeldans:
Van maandagavond tot en met woensdagavond
19.00- 22.00 uur
€ 100,-

Posted on Friday, March 27th, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply