a ‘Holi nationale feestdag in Nederland’ | Hindustani

‘Holi nationale feestdag in Nederland’

Als het aan de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA, Burgerschap) ligt, zou het Hindoestaanse Holi een nationale feestdag in Nederland kunnen worden. Het kleurige feest van verbintenis kan net als in Suriname en India een belangrijke maatschappelijke betekenis krijgen, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

„Ik denk dat het goed is eens een volwassen discussie te voeren over het uitroepen van Holi als nationale feestdag. Dit soort discussies worden veel te veel vanuit de emotie gevoerd. Er is gauw angst, omdat men bang is er iets bij te verliezen. Zo’n nieuwe feestdag kan je ook zien als verrijking,’’ aldus Baldewsingh in de krant.

In Suriname is het Holi-Phagwa lentefeest al sinds mensenheugenis een Nationale feestdag.

This video was posted on Saturday, March 7th, 2009 and is filed under Cultuur, Video.
Posted on Saturday, March 7th, 2009 and is filed under Cultuur, Video. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “‘Holi nationale feestdag in Nederland’”

  1. Zeurpiet June 26th, 2009, 10:48 am

    haha…deze man alweer. Altijd iets zoeken om in de publiciteit te komen ; helaas telkens weer met Bu..sh..t. Holi een nationale feestdag in Ned !!!! Was hij dronken misschien ?? Kerel, kom toch een keer met iets normaals man.

Leave a Reply