a Studenten vieren Holi Phagwa | Hindustani

Studenten vieren Holi Phagwa

De Vereniging Surinaamse Studenten Amsterdam (VSSA) viert samen met de Vrije Universiteit Amsterdam, studie- en studentenverenigingen Eos, Aureus, Anatolia en Mashriq op 11 maart as Phagwa. Met dit feest vieren Hindoes de komst van het nieuwe jaar. Dit symboliseert de overwinning van het goede op het kwade, licht op duisternis en recht op onrecht.

Het wordt een culturele avond waarbij wij de uitbundig feestelijke sfeer van Phagwa en India willen overbrengen met eten, drankjes en Indiase muziek, dans en hennapainting. Als hoogtepunt hebben is er een quiz, gehost door Imran Taus, bekend als Peetje Willy van de Bonteavond, waarbij de zaal in groepjes verdeeld zal worden en er vragen gesteld zullen worden over Phagwa en het Hindoeisme.

Het evenement is op de VU en vangt aan om 17.00 en duurt tot 21.00. Entree is gratis.

Evenement: Holi Phagwa
Datum: woensdag 11 maart 2009
Tijd: 17.00 – 21.00 uur
Plaats: VU, Hoofdgebouw, Kerkzaal
Dresscode: Wit

Posted on Monday, March 2nd, 2009 and is filed under Cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply