a Suikerarme banaan uit India voor diabetici | Hindustani

Suikerarme banaan uit India voor diabetici

Indiase wetenschappers beweren een banaan met minder suiker te hebben ontwikkeld. Deze zou uitermate geschikt zijn voor diabetici, schrijft het Agrarisch Dagblad. In deze variant vormt zich minder snel glucose, zo stellen de onderzoekers in de Indiase krant The Hindu. Volgens hen blijven alle andere ingrediënten in het nieuwe ras geheel intact.

Omdat de banaan minder suiker bevat, zitten er ook minder calorieën in, claimen de onderzoekers. Hoe hoog het suiker- en calorieëngehalte van de diabetenbanaan is, kunnen ze nog niet vertellen. “De banaan is nog in een experimentele fase”, stelt een van hen in The Hindu. De vrucht komt op zijn vroegst over een half jaar op de markt in India.

Posted on Wednesday, December 17th, 2008 and is filed under Maatschappij. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply